2 Ekim 2013 Çarşamba

Yüz Şekline Göre Saç Modelleri..

Yüz şekline göre saç kestirmek oldukça önemlidir. Biz bayanların güzel görünmek için en çok yaptığımız hatalardan biri de ünlülerden veya başkalarından gördüğümüz, yani başkalarına yakışmış olan saç modellerinin kendimizde de güzel duracağını düşünmemizdir. Bu çok yanlış bir düşüncedir. Çünkü, her saç modeli herkese yakışmaz


İşte yüz tiplerine göre saç modelleri;

Yuvarlak - Oval  Yüz: Bu yüz şekline sahipseniz, seçmeniz gereken saç modeli her tarafı uzun düz saç modeli olmalıdır. Yani kahkül vs olmaması gereklidir ve her tarafının uzunluğu aynı olmalıdır. Bunun nedeni yüzünüz oval veya yuvarlak olduğu için onu biraz daha uzun göstermeniz sizi daha şık göstermiş olacaktır. Uzak durmanız gereken saç modeli ise arkadan toplanılmış saç modeli olmalıdır. Kesinlikle bu modelden uzun durmanız gerekmektedir.


Düz Şekilli Yüz: Bu yüz şekline sahipseniz, tercih etmeniz gereken model yüzünüzü ön plana çıkarmak için saçları arkadan at kuyruğu şeklinde toplamak olacaktır. Bu modelde eğer kulaklarınız büyükse veya kulaklarınızı sevmiyorsanız at kuyruğu yaparken saçınızı kulak üstünden doğru geçirebilirsiniz. Eğer yüzünüz çok ince ve uzun ise at kuyruğu yaparken önlerden biraz saçı salmanız daha şık bir görüntü yakalamanızı sağlayacaktır. Bu tip yüz modellerine neredeyse bütün saç modelleri uyumlu olmaktadır. Fakat kısa saç modelini önermemekteyiz.


Küçük Şekilli Yüz: Bu şekilde bir yüzünüz varsa seçmeniz gereken saç modeli, hafif kabarık saç modelleri olmalıdır. Dalgalı olabilir veya kabartılmış saç modeli olabilir. Bunun nedeni yüzünüz ufak olduğu için bunu biraz daha toplu göstermektedir. Tercih etmemeniz gereken saç modeli ise düz yani fönlü saç modelleri olmalıdır. Zaten yüz hattınız ufak olduğu için düz saç modeli yüzünüze yapışacağından şık olmayan bir görüntü oluşacaktır.


Son olarak, eğer gözleriniz güzelse veya gözlerinizi güzel buluyorsanız ve onları ön planda tutmak istiyorsanız yapmanız gereken saç modeli kahküllü saç modeli olmalıdır. Gözlerinizi ön plana çıkaracak olan bu saç modeli daha şık görünmenizi sağlayacaktır.




Sevgiyle Kalın.. xoxo..



2 yorum: