8 Eylül 2013 Pazar

Göz renginize uygun renkler!

Selam Arkadaşlar :)

Gözlerinizin güzelliğini ve rengini ön plana çıkarmak istiyorsanız hangi tonlarda far kullandığınız çok önemli.. Bu yüzden bu yazımda sizlere hangi göz rengine hangi renk farlar yakışır bunlardan bahsedeceğim. Yazıyı okuduğunda benimle aynı fikirde olan ya da olmayan arkadaşlar olabilir. Bu çok normal. Değişik önerileriniz olursa aşağıya yorum yazarak bunu belirtebilirsiniz. Belki ortaya değişik fikirler çıkabilir :)


MAVİ RENK GÖZLER;


Eğer gözleriniz mavi renk ise, göz farınızı seçerken mutlaka göz renginizden daha koyu tonlar seçin. Dumanlı bakışlar elde etmek istiyorsanız koyu göz farınızı siyah tonlarda bir renk ile birleştirin. Parlak bakışlar içinse turkuaz ve gümüş rengi tonlar tam size göre. Mavi göz renginizi tamamlayan renkler ise kahverengi, şeftali ve bakır.


YEŞİL VE ELA RENK GÖZLER;


Eğer gözleriniz ela ya da yeşil renk ise size en uygun tonlar derin haki rengi, kayısı tonu, mor, kahverengi, erik ya da orman yeşili olacaktır. Bu tonlar gözlerinizi aydınlatacak ve güzelliğini ortaya çıkaracaktır. Menekşe moru ve mor tonlar ela gözleri yeşil gibi gösterir ve göz güzelliğini vurgular. Yeşil ve ela rengini tamamlayan renkler ise pembe, gül rengi ve leylak rengi.


KAHVERENGİ GÖZLER;


Kahverengi gözlere sahipseniz en güzeli bronz, bakır ve kahverengi tonlarını tercih etmeniz olacaktır. Böylece gözlerinizi vurgulamış olursunuz. Ayrıca bej ve haki yeşili de gözlerinize ayrı bir güzellik katacaktır. Mavinin her tonu kahverengi gözlere çok yakışır. Bunu yanı sıra pembe ve kireç yeşili gibi tonlarla da farklı bir şıklık elde edebilirsiniz. Kahverengi göz rengini tamamlayan renkler ise kobalt mavisi, zümrüt yeşili, menekşe ve leylak.

Son olarak;

Gözlerinizde klasik bir hava yaratmak istiyorsanız kömür rengi, lacivert veya gümüş rengi ile şık ışıltılar yaratabilirsiniz. Gözlerinize toz mavi bir far uygulamanız ise kaş kemiğinizi vurgular ve göz renginizi daha açık gösterir.


Sevgilerimle..



2 yorum:

  1. Yazı için teşekkürler, kahverengi gözlerim var ve haki yeşile bayılıyorum tabi yanında altın sarı ve siyah da güzel

    YanıtlaSil
  2. Benim de gözlerim kahverengi, aynı senin gibi ben de yeşile bayılıyorum. Gözlere ayrı bir ışıltı veriyor haki.

    YanıtlaSil