2 Ağustos 2013 Cuma

Kozmetik Ürünler Nasıl Muhafaza Edilir?

Gereğinden fazla bütçe ayırdığımız makyaj malzemelerinin elbette bir, iki kullanımdan sonra çöpe atılmasına gönlümüz razı olmaz. Bunun için yapmanız gereken, satın aldığınız ürünün nasıl korunması gerektiğine dair birkaç püf noktasını öğrenmek...





Ruj, sıcak ortamlarda çabuk bozuluyor
Normal bir rujun ömrünü uzatmak için serin bir yerde muhafaza etmek yeterli oluyor. Fırça ile kullanıldığında daha uzun süre dayanıyor ve daha iyi sonuç veriyor. Uygun koşullarda sakladığı zaman bir ruj en fazla iki, üç yıl kullanılabiliyor. Rujun renk ve kokusunda her hangi bir değişiklik görülürse kullanılmaması tavsiye ediliyor.


Fondöten, açıldıktan sonra 5 ay dayanıyor
Sıvı fondötenlerde bir müddet kullanılmadığında yağ tabakası oluşuyor. Hafifçe çalkaladıktan sonra tekrar kullanabilirsiniz. Kapağı açılmayanların dayanma süresi ise ortalama 1,5 - 2 yıl. Açıldıktan sonra ise bu süre 5 aya düşebiliyor. Daha uzun süre kullanmak için, her defasında ağzını temizleyip kapağını sıkıca kapatmak yeterli olacaktır. Sıcak ve nemli ortamlarda ve özellikle de ışık alan yerlerde saklamamaya özen gösterin.
Rimel, kuruduktan sonra sulandırılmamalı
Kapağı açılmamış bir rimel 2,5 yıl kadar, kullanılmaya başlanan bir rimel ise 6 ay kadar dayanıyor. Rimeli uzun süre kullanabilmek için her kullanıştan sonra kapağını sıkıca kapatmak yeterli oluyor. Ayrıca rimelin kuruduktan sonra kesinlikle sulandırılmaması gerekiyor.
Oje, buzdolabında saklanmalı
Uzun süre kullanılmayan bir oje kalınlaşarak kısa sürede kullanılamaz hale geliyor. Ojeyi uzun süre kullanabilmek için her kullanımdan sonra ağzını asetonla silip, bir kutuda buzdolabında saklamalı. Ayrıca fırçasını da iyice temizlemeli. Kapağı açılmayan oje, ortalama 2,5 yıl dayanıyor.


Göz kaleminin ömrü 2-3 yıl
Uçları yumuşak olduğundan, açarken açacağa yapışıp ziyan olabiliyor. Bu nedenle buzdolabında saklamak gerekiyor. Likit şeklinde olanları, rimel gibi muhafaza edebilirsiniz. Dayanma süresi ise 2-3 arasında değişiyor.
Allıklar uzun süre kullanılabiliyor
Suya dayanıklı olan allıklar, uzun süre kullanılabilir. Aşırı sıcakta kuruyan allıkları ise hemen çöpe atın. Allık fırçası yumuşak ve uzun tüylü olmalı, sık sık yıkanmalı.
Farlar, en fazla 1,5 -2 yıl dayanıyor
Farların serin yerde muhafaza edilmesi ömürlerini uzatıyor. Göz kapaklarının üzerinde pul pul olan farlar, ömürlerinin bittiğine işaret ediyor.
                   

3 yorum:

  1. Merhabalar canım,
    Bloğun hayırlı olsun. Artık ben de takipçinim. Bana da beklerim. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmmm....:))

    YanıtlaSil
  2. Cookk tesekkur ederimm. Ben de senin takipcin oldumm :) Guzel tariflerinle bulusmak dilegiyle..

    Sevgilerrr :))

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel bi post olmus ben Adana da yasıorum oyle sıcak oluyor kı dolaba koymak zorunda kalıorum ..Bana da beklerim canım http://mervelil.blogspot.com/

    YanıtlaSil